“Sve što tražiš je unutar, a ne izvan tebe. Um koji je pod kontrolom tvoj je najbolji prijatelj, ali um koji nije pod kontrolom tvoj je najveći neprijatelj.”
PARAMAHAMSA SRI SWAMI VISHWANANDA

SIMPLY MEDITATION

Simply Meditation je jednostavni niz tehnika koje pomažu u smirivanju uma, uspostavljanju unutrašnje ravnoteže i daju ti iskustvo više ljubavi u tvome životu i međuljudskim odnosima. Jednostavna praksa pomaže dovesti do smirenog stanja uma u samo 5 do 15 minuta prakse na dan te pridonosi fizičkoj, mentalnoj i emocionalnoj dobrobiti. Savršena je za one koji su novi u meditaciji ili su pod stresom svakodnevnog života.

Odvajanje vremena za poniranje u mirnoću svog srca svakoga dana će ti donijeti više mira, radosti i sreće. Dnevna praksa pomaže ublažiti mahnitost ubrzanog stila života te stvara veći osjećaj zadovoljstva u jednostavnim užitcima života. Lagane i jednostavne tehnike otvaraju srce prema ljubavi i promijenit će tvoj život na pozitivan način koji prigrljuje život.

minuta dnevno za mir uma

ZAŠTO SIMPLY MEDITATION?

Život današnjice nije nimalo lagan. Nametnuti sistemi odražavaju nisku razinu kolektivne svijesti. Ljudski um je vođen željama za bogatstvom, slavom i moći. Industrija i tehnološka revolucija privlači svu pažnju današnjeg čovjeka, koji da bi bio u korak sa glamuroznim sjajem materijalnog svijeta, poduzima sve kako bi dosegao bogatstvo, da ima puno novaca, veliku kuću, dobar auto, a zaboravljajući pri tom na duhovni život i na želje svoje duše. Stres, razne bolesti, visoki tlak, tjeskobno srce, nezadovoljstvo u svemu, sve su to pokazatelji da takav način života ne vodi ka sreći i da su potrebne hitne promjene.

Simply Meditation je skup tehnika koje čovjeka bude iz materijalnog sna, dajući mu trenutačno zadovoljstvo i novu stvarnost. Otvaraju se novi vidici, bogatstvo je sam život koji se živi u radosti i zadovoljstvu. Bogatstvo je u zdravlju i pozitivnom razmišljanju. Ono je tu i za svakoga. Isus je rekao: „Pronađite kraljevstvo Božje i sve ostalo će vam se nadodati“.

ŠTO MI JE SIMPLY MEDITATION DALA?

Razumijevanje

Otvoreno srce i um donosi nove spoznaje božanskih osobina koje obitavaju u čistom srcu. Ljubav otapa ograničenost uma i otvara vrata razumijevanju svega što se događa. Na mjesto zamjeranja sebi i drugima, osuđivanja i prosuđivanja, dolazi do izražaja ljepota prisutnosti Božanskog u svakome.

Opraštanje

Kad oprostimo sebi i drugima za sva djela i propuste iz prošlosti, oslobađamo se od vezanosti za ta i slična djela. Opraštanje nam daje lakoću postojanja na ovoj razini gdje um još uvijek ima važnu ulogu. Putem srca smo povezani u ljubavi, i kad tu ljubav širimo međusobno, u svim pravcima, i kad cijeli Univerzum bude ispunjen tom ljubavlju, mi smo ispunili svrhu.

Prihvaćanje

Kad shvatimo da je sve, baš sve što se događa već unaprijed dogovoreno, vidimo da nema smisla da se opiremo životu i situacijama. Opiranje samo donosi bol i patnju. Lakše nam je prihvatiti to sve što nam dolazi kao idealnu priliku da još nešto naučimo. Zahvalna sam samoj sebi da sam prihvatila sve izazove koji su me doveli do ove mudrosti.