“U trenutku kada ljudi počnu zajedno pjevati u OM Chanting krugu, njihova se vibracija transformira u OM. Oni koji se nalaze u krugu tuširani su ovom energijom, a to je ono što mijenja vibraciju tijela. Čak i mrtve stanice počinju vibrirati. Dakle, kamo god da ideš, tvoja aura vibrira kozmičkim zvukom OM.”
PARAMAHAMSA SRI SWAMI VISHWANANDA

OM CHANTING

OM Chanting je besplatna skupna praksa koja koristi transformacijsku moć zvuka OM u svrhu aktiviranja potencijala samoiscjeljenja sudionika. Ova praksa transformira negativosti u pozitivnu energiju, pomaže u pročišćenju okoline i pomaže u postizanju fizičkog, mentalnog, emocionalnog i duhovnog zdravlja sudionika.

Ljubav trebamo dijeliti. OM Chanting spaja ljude kako bi dijelili pozitivne vibracije zvuka om i ljubavi za Majku Zemlju u svojim lokalnim zajednicama i s narodima diljem svijeta. Na taj način redoviti krugovi OM Chantinga i mjesečni krugovi OM Chantinga punog Mjeseca neprocjenjiv su dar za cjelokupno čovječanstvo.

minuta blaženstva uz OM

ZAŠTO OM CHANTING?

OM je praiskonski zvuk koji nosi energiju Boga, koji jest Bog. To je najsvetija mantra u vedskim spisima i izgovara se na početku svih ostalih mantri i molitvi. Svi vedski rituali započinju izgovarnjem mantre OM. U potpunosti ima sve božanske karakteristike. Nalazi se u svim zvukovima i svi zvukovi su u njemu. Manifestirao se bez uzroka prema vlastitoj volji, kroz zvuk i simbol kako bi ljudskom umu dao sliku Boga u fizičkom obliku.

Još u drevna vremena mudraci su koristili tehniku ponavljanja OM-a za sve životne potrebe. Tako i danas tijekom OM Chantinga svaki sudionik biva okupan ovom svetom mantrom i prima blagoslove koji mu donose pozitivne promjene na svim razinama postojanja: duhovnom, mentalnom i fizičkom. Ponavljanjem OM-a regeneriraju se sve stanice tijela, pokreće se proces iscjeljivanja i pomlađivanja. Unutar srca budi se bezgranična ljubav i radost ispunjava cijelo biće. Ponavljanjem OM-a božanska energija rastapa sve negativnosti, brige, strahove i uspostavlja vjeru u život i Boga.

ŠTO MI JE OM CHANTING DAO?

Prisutnost

Vođenje OM Chantinga, mjerenje vremena i usmjerena pažnja da izmjena krugova bude u harmoniji – sve to me naučilo da sam uvijek prisutna ovdje i sada. Kako u meditaciji, tako i u obavljanju svakodnevnih obaveza, nastojim biti svjesno prisutna u sadašnjem trenutku.

Čistoću

Pjevajući sveti zvuk OM na OM Chantingu svaki tjedan deset godina unazad, vibracija OM-a je pročistila moje misli, negativna razmišljanja. Sve što se trebalo promjeniti, transformiralo se u pozitivno. Zato je moja aura bila čista i zaštićena.

Odlučnost

OM Chanting mi je pomogao da učvrstim vjeru u Božansku prisutnost, kojoj sam se predala. To mi pomaže da donosim odluke bez sumnji i strahova, jer znam da sve što činim tako mora biti i da je sve za moje najveće i najviše dobro.